Kold sommermørbrad med avocadosalat

Sommerens bedste mørbrad
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger

Opskrift på kold sommermørbrad med avocadosalat

(5-6 frokostportioner)

1 stor, afpudset svinemørbrad

Saltlage
1 l vand
1 dl salt
3 spsk. sukker

Krydderblanding
¾ spsk. paprika
½ spsk. groftkværnet peber
½ spsk. chilipulver
2 stødte nelliker
2 smuldrede laurbærblade
1 spsk. olie

Fremgangsmåde til kold sommermørbrad med avocadosalat

Kog vand, salt og sukker op i en gryde og køl det af. Læg kødet i gryden og lad det ligge ¾ time. Hæld lagen fra. Rul mørbraden i plastfilm og sno enderne sammen. Pak alufolie om og sno enderne sammen. Læg pakken i en bradepande og steg den midt i ovnen 30-35 min., til et kødtermometer viser 60°. Fjern folie og film og rul mørbraden i krydderblandingen. Brun den hurtigt i olie på stegepande og lad den blive kold. Skær kødet i tynde skiver.

Tip: Filmen holder på kødsaften og alufolien isolerer filmen.

Opskrift på avocadosalat

2 avocadoer
½ usprøjtet citron
1 lille æble
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ rød chili
1 tsk. honning
Salt og peber

Fremgangsmåde til avocadosalat

Fjern sten og skal på avocadoerne og læg kødet i en skål. Riv og pres citronen og rør det i avocadoen. Mos med en gaffel. Skær æblet i fine tern. Pil og hak løg, hvidløg og chili og bland det med avocadoen. Smag til med honning, salt og peber.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.