Krydret karamel-æblekage med dadler og kardemomme

Skøn, krydret kage med æbler, dadler og kardemomme. Kagen kan f.eks. serveres med et glas gløgg til i julen.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Krydret karamel-æblekage med dadler og kardemomme
1 t og 15 min
15 stk
Krydret karamel-æblekage
200 g dadler
2 dl sødmælk
250 g smør
280 g hvedemel
200 g farin
1 tsk. bagepulver
4 store æg
1 tsk. kardemomme
½ tsk. nelliker
1 spsk. kanel
½ vaniljestang
3 æbler
1 citron
12 bløde karameller
Mælk
Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Bring dadlerne i kog i mælken og lad dem trække i 15 min.
  2. Blend det til en lind grød.
  3. Rør smør, mel, farin, bagepulver, æg og krydderier sammen med dadelmosen og kom dejen i en lille, foret bradepande.
  4. Skær æblerne i smalle både og vend dem i citronsaft.
  5. Læg dem i det ønskede mønster på dejen.
  6. Bag kagen ved 180° i 45-60 min., til dejen slipper en strikkepind.
  7. Smelt karamellerne i en gryde med lidt mælk og hæld massen over kagen.
  8. Drys med sigtet flormelis og server med et glas krydret, varm rødvin eller gløgg til.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.