Opskrifter
Krydret karamel-æblekage med dadler og kardemomme
Søndag, 16. december 2012Opdateret 17. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Skøn, krydret kage med æbler, dadler og kardemomme. Kagen kan f.eks. serveres med et glas gløgg til i julen.

1 t og 15 min
15 personer
Krydret karamel-æblekage
200 g dadler
2 dl sødmælk
250 g smør
280 g hvedemel
200 g farin
1 tsk. bagepulver
4 store æg
1 tsk. kardemomme
½ tsk. nelliker
1 spsk. kanel
½ vaniljestang
3 æbler
1 citron
12 bløde karameller
Mælk
Flormelis
Fremgangsmåde
- Bring dadlerne i kog i mælken og lad dem trække i 15 min.
- Blend det til en lind grød.
- Rør smør, mel, farin, bagepulver, æg og krydderier sammen med dadelmosen og kom dejen i en lille, foret bradepande.
- Skær æblerne i smalle både og vend dem i citronsaft.
- Læg dem i det ønskede mønster på dejen.
- Bag kagen ved 180° i 45-60 min., til dejen slipper en strikkepind.
- Smelt karamellerne i en gryde med lidt mælk og hæld massen over kagen.
- Drys med sigtet flormelis og server med et glas krydret, varm rødvin eller gløgg til.

Dessert & Kage
Krydret græskarkage

Dessert & Kage
Frisk æblekage med dadler og hasselnødder