Mulligatawny - varmende karrysuppe med kylling

Her får du opskriften på en fyldig og kraftigt krydret karrysuppe med kylling. Suppen er dejligt varmende og mættende, og er derfor god at nyde på en kold aften!
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
1 t og 30 min
6 personer
Mulligatawny
1 stor kylling på ca. 1800 g
2 løg
2 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
2 gulerødder
25 g smør
Ca. 1 spsk. karry (mængden kan afhænge af type, her er det Madras curry)
1¾ l hønsebouillon
12 kviste timian
1 stort syrligt æble
2 dl fløde
Salt og peber
Tilbehør
Løse ris
Rosiner
Mangochutney

Fremgangsmåde

TIP: Punkt 1 - 9 kan forberedes i forvejen.

  1. Skær kyllingen i kvarte stykker.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Snit bladsellerien. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
  3. Svits grøntsagerne 4-5 min. i en gryde i 15 g smør med karry under jævnlig omrøring.
  4. Tag grøntsagerne op. Smelt resten af smørret i gryden og læg kyllingestykkerne ned.
  5. Lad dem snurre lidt på begge sider, uden at de tager farve.
  6. Kom grøntsagerne tilbage i gryden og hæld bouillon ved. Bring suppen i kog og skum den.
  7. Tilsæt ½ spsk. salt og timian. Kog under låg, til kyllingen er mør, det tager ca. 1 time.
  8. Tag kyllingen op og pil kødet fra skind og ben.
  9. Skær kødet i lidt mindre stykker, så de kan spises med ske. Tag timian op og skum suppen for fedt.
  10. Varm suppen op.
  11. Riv æblet groft og kom det i suppen sammen med kyllingekød og fløde.
  12. Varm igennem og smag til med salt.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.