Ovnbraiseret grønkål med middagspølser

Sprød ovnbraiseret grønkål er både noget af det lækreste og sundeste tilbehør til forskellige retter. Her serverer vi det til lækre middagspølser. Velbekomme.
Af
Af: Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger.
Ovnbraiseret grønkål med æbler og pølser på tallerken

Det skal du bruge til ovnbraiseret grønkål med middagspølser

(4 pers.)

300 g grønkål 1 fennikelknold 2 porrer 1 løg 2 spsk. smør + 2 spsk. til pølserne 1 dl hvidvin 1 dl bouillon Salt og peber 8 krydrede middagspølser 3 røde æbler 5 kviste timian Er du vild med ovnbraiseret grønkål? Så prøv også pasta med grønkål og skaldyr

Fremgangsmåde

Skær grønkålen fra stokken og fjern evt. de seje midterstykker. Skær kålen i mindre stykker og skyl dem godt. Rens fennikel, porrer og løg og skær dem i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad og kom smør i små klatter over. Stil fadet i ovnen i 5 min. ved 200º. Hæld vin og bouillon ved og læg alufolie over. Skru ned til 170º og braisér i 25 min. Steg pølserne i lidt smør. Udkern æblerne og skær dem i både. Kom timian og æbler ved kålen og steg uden alufolie i 5 min. Servér med pølserne. Prøv også denne opskrift på pølser med søde cherrytomater

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.