Ovnstegt Bornholmerhane med nødde-rissalat

Flot middag
Af
af Redaktion

(6 pers.)

OVNSTEGT BORNHOLMERHANE
1 Bornholmerhane, godt og vel 1½ kg
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1½ tsk. salt
Groftkværnet peber


Pynt
Dild

Tilbehør
Små nye gulerødder


Gnid kyllingen med olivenolie, hvidløg og salt og læg den i en lille bradepande. Sæt den i ovnen på midterrillen ved 200° ca. 11/4 time, til den er mør. Stik i overlåret, kødsaften skal være klar.



NØDDE-RISSALAT
2 dl vilde ris
1¼ l vand til kogning
100 g valnøddekerner
50 g usaltede pistacienøddekerner
50 g rosiner, helst lyse, som er lidt syrlige


Marinade
Saft af 2 lime
1 dl neutral olie (solsikke- el. majs)
2 dl kold hønsebouillon



Kog risene møre efter anvisningen på pakken, ca. 25 min. De skal koge, til de begynder at briste og viser hvide spidser. Hæld evt. vand fra, hvis det ikke er helt opsuget og afkøl risene. Hak de to slags nødder groft. Bland risene med nødder og rosiner. Pisk marinaden sammen og hæld den over risene. Bland det hele godt og lad salaten trække et par timer. Hæld evt. overskydende marinade fra inden serveringen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere med kylling...
Sesamkyllinger
Kylling med couscoussalat
Kylling i asparges



Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.