Saltmandler på pande
Ingredienser til saltmandler
200 g mandler
1 dl vand
1 spsk. havsalt
Saltmandler - sådan gør du
Hæld mandler, vand og salt på en stegepande. Kog ved høj varme, så vandet damper af. Rør rundt i mandlerne og skrab pandens bund, så saltet fra bunden hæfter på mandlerne som et tyndt hvidt lag. Hæld dine saltmandler på bagepapir og lad dem blive kolde.
Saltmandler er godt modspil til alt det søde, og de her laves på 5 min.
Tilbehør til dine saltmandler:
Citronmarineret cheddarost
3 laurbærblade
200 g cheddarost
1 usprøjtet citron
1-2 rosmarinkviste
1½ tsk. flagesalt
2-3 dl neutral olie
Udblød laurbærbladene et par timer i koldt vand, friske blade behøver ingen udblødning. Skær osten i tern på ca. 1 x 1 cm. Skær halvdelen af citronskallen i strimler og pres ca. ¾ dl saft. Læg laurbærblade, ost, citronskal og -saft, rosmarin og salt i et glas. Hæld olie over, så det dækker. Trækker koldt ca. 1 døgn.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Brændte mandler
Kandiserede æbler
Pistaciefirkanter
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)