Smagfuld mørbradgryde med æbler og svampe

Mørbradgryde er en rigtig skøn ret, der kan nydes hele året rundt! I denne version er gryderetten fyldt med både æbler og svampe.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Smagfuld mørbradgryde med æbler og svampe
30 min
4 personer
Mørbradgryde med svampe og æbler
2 svinemørbrad (a 350 g)
20 g smør
Salt og peber
2 løg
1 dl vand
2 dl hvidvin
500 g blandede svampe
2 spsk. olivenolie
4-5 æbler
1 dl piskefløde
½ bundt persille
Tilbehør
Kogte ris og grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbraden ud i bøffer og brun dem lidt ad gangen i smør i en gryde. Drys med salt og peber.
  2. Tag kødet op, hak løgene og steg dem i smørret. Kom vand og vin ved og lad det reducere til det halve.
  3. Steg svampene i olie, til de er brune. Drys med salt og peber.
  4. Del æbler i kvarte med skræl på og kom i gryden til løgene sammen med kødet. Lad det simre i 5 min.
  5. Vend svampe og fløde i og smag til med salt, peber og masser af hakket persille.
  6. Server mørbradgryde med ris og grøn salat.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.