Opskrifter
Stegt flæsk med persillesovs og råkostsalat
Søndag, 29. august 2010Opdateret I gåraf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en god omgang stegt flæsk af svinebryst med kartofler og persillesovs. Retten her er serveret med en frisk råskostsalat.

50 min
4 personer
Stegt flæsk
800 g svinebryst i skiver
Persillesovs
1½ spsk. smør
3 spsk. hvedemel
4 dl mælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille
2 tsk. groft salt
Tilbehør
1 kg små kartofler
Råkostsalat
Fremgangsmåde
- Læg flæsket i ét lag på to bageplader med bagepapir og stil dem i ovnen ved 200° i 25 min.
- Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
- Vend flæsket og lad det stege i yderligere 10 min., til flæsket er gyldent og sprødt.
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt og bring sovsen i kog under piskning. Lad den småkoge ca. 5 min.
- Smag til med salt og peber og tilsæt persillen.
- Lad flæsket afdryppe på køkkenrulle og drys med groft salt og server med en god råkost.

Hovedretter
Frikadeller med kartofler og persillesovs

Hovedretter
Kulmule med persillesovs og sprød bacon