Opskrifter

Stegt flæsk med persillesovs og råkostsalat

Søndag, 29. august 2010Opdateret I gåraf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en god omgang stegt flæsk af svinebryst med kartofler og persillesovs. Retten her er serveret med en frisk råskostsalat.
50 min
4 personer
Stegt flæsk
800 g svinebryst i skiver
Persillesovs
1½ spsk. smør
3 spsk. hvedemel
4 dl mælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille
2 tsk. groft salt
Tilbehør
1 kg små kartofler
Råkostsalat

Fremgangsmåde

  1. Læg flæsket i ét lag på to bageplader med bagepapir og stil dem i ovnen ved 200° i 25 min.
  2. Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Vend flæsket og lad det stege i yderligere 10 min., til flæsket er gyldent og sprødt.
  4. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt og bring sovsen i kog under piskning. Lad den småkoge ca. 5 min.
  5. Smag til med salt og peber og tilsæt persillen.
  6. Lad flæsket afdryppe på køkkenrulle og drys med groft salt og server med en god råkost.