Opskrifter

Wallenbergere med ærtepuré

Torsdag, 12. marts 2015af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Wallenbergere er fine, klassiske krebinetter, der stammer fra Sverige, og de spises altid med en form for ærter til

Opskrift på wallenbergere med ærtepuré

(4 pers.)

Wallenbergere
400 g hakket kalveel.
magert svinekød
1 æggeblomme
1 æg
½ dl fløde
1½ tsk. salt
Groftkværnet peber
Ca. 2 dl panko-rasp el. rasp
30 g smør

Tip:
Panko er japansk rasp, som giver en meget sprød skorpe. Findes i velassorteredesupermarkeder.

Sådan laver du wallenbergere

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbrad

Bland kødet med æggeblomme og æg. Tilsæt fløde, salt og peber og bland det godt. Del farsen i 4 portioner. Klip 4 stk. pergamentpapir ca. 15x15 cm og drys panko på. Sæt en rund udstikkerform på papiret og læg ¼ af farsen i. Tryk og glat farsen og drys panko-rasp på. Løft formen og form de resterende 3 på samme måde. Varm smørret gyldent på en stegepande. Vend forsigtigt wallenbergerne over på panden og træk papiret af. Steg wallenbergerne ca. 5 min. på hver side ved jævn varme.

Tip:
Wallenbergerne kan formes som krebinetter, men bliver pænere i en kolonneform.

Ærtepuré
175 g frosne ærter
Ca. ½ dl fløde
Salt og peber

Sådan laver du ærtepuré

Kog ærterne 5 min. i fløden og blend dem glatte med en stavblender. Smag til med salt og peber. Lun sukkerærterne i letsaltet vand.

Tilbehør:
Sukkerærter og små kartofler