Vildt-stegte koteletter med svampevildt-sauce
Torsdag, 4. august 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Koteletter er en fantastisk råvare, da den kan varieres i det uendelige. I denne opskrift serveres koteletterne med kartofler, svampe og brombær.
(4 pers.)
Det skal du bruge til vildt-stegte koteletter med svampevildt-sauce:
4 store koteletter med ben 1 tsk. salt 2 spsk. ribsgelé 25 g smør 1 løg 2 spsk. portvin ½ dl vand 200 g brombær 100 g hasselnødder 1 løg 5 kviste timian 20 g smør 500 g svampe 2 dl bouillon 2 tsk. ribsgelé 2 dl piskefløde Tilbehør: Kogte kartofler Lækre koteletter med grønkålsspelt. Find opskriften lige her.Sådan laver du vildt-stegte koteletter med svampevildt-sauce
Gnid koteletterne med salt og smør dem med gelé. Brun dem grundigt i smør. Pil og hak løget og kom det ved koteletterne på panden. Kog af med portvin og derefter med vand. Braisér koteletterne 12 min., tilsæt brombær og nødder og hæld den sidste sky fra. Den kan bruges som en del af bouillonen. Pil og hak løget og pluk bladene af timianen. Steg begge dele i smør. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Steg dem sammen med løg og timian, til de er let brunede, tag halvdelen op. Tilsæt bouillonen til de resterende svampe og lad den næsten koge væk. Tilsæt gelé og fløde, smag til og lad den jævne. Servér med kogte kartofler. En skøn grøn ret med lammekoteletter og persillepesto.