Gratineret laks med rejer og asparges

Mandag, 1. februar 2010
af Redaktion
Denne ret er tænkt som Mest protein, men kan med lethed ændres til Mest grønt og Mest tilbehør ved at justere på grønsags- og tilbehørsmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

200 g fersk laks
1½ dl grønsagsbouillon
75 g aspargessnitter fra dåse
½ dl aspargesvand
1½ spsk. hvedemel
½ dl minimælk
50 g rejer
1 tsk. parmesanost
100 g gulerod

Pynt
Friskhakket persille

Tilbehør
150 g kartofler

Tænd ovnen på 175°. Kog og pil kartoflerne. Læg laksestykket i et lille, smurt ildfast fad. Hæld grønsagsbouillonen ved og krydr laksen med salt. Dæk fadet med sølvpapir og steg fisken i ovnen i ca. 10 min.
Tag fisken ud af ovnen og hæld bouillonen over i en lille gryde. Hæld vandet fra aspargessnitterne ned i gryden og ryst mel og mælk sammen til en jævning. Kog væsken op, pisk jævningen i sovsen og lad den koge igennem i ca. 5 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber. Fordel rejer og aspargessnitter oven på laksen og hæld sovsen hen over. Drys med parmesanost og stil fadet tilbage i ovnen. Gratiner retten i ca. 25 min., indtil laksen er gennemstegt og retten er gylden på overfladen. Skræl guleroden og skær den i tynde stave. Ved servering pyntes med friskhakket persille.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Fisk

150 g

150 g

200 g

Grønsager

300 g

200 g

175 g

Tilbehør

125 g

250 g

150 g

Kcal/ kJ

526/2200

590/2468

559/2338

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Kylling med peberfrugter og ris
Koriandergryde med rødbedesalat
Hyggetallerken