Kødboller med pasta og tomatsauce

Torsdag, 30. august 2012
af Redaktion
Middag med smagfulde kødboller fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub

(4 pers.)

500 g hakket svin/kalv 8-14%
1 bdt. persille
2 fed hvidløg
50 g parmesan
50 g pinjekerner
1 bdt. timian eller rosmarin
1 dl rasp
1 æg
2 spsk. tomatpuré
Salt og peber
1 tsk. paprika

Tomatsauce
4 friske tomater
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
Saft af 1 appelsin
1 bdt. basilikum­blade

500 g frisk pasta
Salt

Hak hvidløg, persille, parmesan, pinjekerner og timian. Bland kød, rasp, æg, tomatpuré, salt, peber og paprika og rør godt til en ensartet masse. Bland fars og løgblanding og rør godt. Form små kødboller og læg dem på en beklædt bageplade. Bag bollerne i ovnen ved 190° i ca. 10-15 min.
Skær stilkene af tomaterne og skær et lille kryds i skindet på den modsatte side. Kom dem i kogende vand i 5 sek., læg dem i en skål koldt vand og fjern skindet. Kog pastaen, gem lidt af kogevandet. Skær tomaterne i både og halver hvidløgsfeddet, lad hvidløg og tomater simre i olien ved middelhøj varme i 3 min. Tilsæt evt. lidt pastakogevand, hvis saucen er tør. Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum og lad saucen småkoge i 3 min. Smag saucen til med salt.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 2280 kJ/545 kcal
Protein 41 g
Kulhydrater 49 g
Fedt 18 g
Kostfibre 7 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Kalkunfrikadeller med stuvet spidskål
Amerikansk farsbrød med æblesalat
Marinerede svinekoteletter med bønnesalat

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop