Gratis opskrift på belgiske vafler med kanel
Disse belgiske vafler med kanel går helt perfekt til en iskold kugle is eller friskpisket flødeskum. Kan spises som dessert, eller måske på brunchbordet.
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

6 t og 10 min
8 stk
Belgiske vafler med kanel
15 g gær
1 dl fløde
1 æg
240 g mel
1 spsk. kanel
20 g rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
120 g blød smør
80 g perlesukker
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i fløden og pisk ægget og lidt af melet og kanel i.
- Drys resten af melet over og lad det stå tildækket i 1 time.
- Rør sukker, salt og vanilje i dejen og tilsæt smørret lidt efter lidt, mens der røres med en håndmikser.
- Drys dejen med lidt mel, dæk den til og lad den hæve på køkkenbordet i 4 timer.
- Slå dejen ned og stil den på køl i 1 time.
- Del dejen i 8 stk. og ælt 10 g perlesukker i hver.
- Lad dejstykkerne hæve i 1 time og bag dem i et belgisk vaffeljern i 4 min., til de er gyldne og sprøde.
- Servér vaflerne lune med flødeskum eller is og syltetøj.

Hjemmebag
Lækre chokoladevafler med mørk chokolade

Hjemmebag