Opskrifter

Brød med urter

Søndag, 19. august 2012af Redaktion
Lækre brød - kan f.eks. serveres til suppe

(2 brød)

1½ dl hvedekim
1½ dl vand
50 g gær
3½ dl lunken vand
2 spsk. oregano, timian eller basilikum
3 dl kvark
2 tsk. salt
13-14 dl hvedemel

Pynt
Æg
Hørfrø
Tørrede urter

Kog hvedekimen op i 1½ dl vand. Lad det køle af. Rør gæren ud i vandet, rør hvedekimen, kvark, salt og krydderurter i. Rør melet i til en glat og smidig dej, der lige slipper skålen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Ælt dejen igennem og tril 32-34 lige store boller, sæt dem i 2 smurte forme. Lad dem hæve i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med krydderurter eller hørfrø. Bag brødene ved 225° i ca. 20 min. Lad dem afkøle på en bagerist.

Bageopskrift:


Find flere opskrifter her...
Grovbirkes
Havreboller
Fladbrød

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop