Klassiske fødselsdagsboller med fyld af rosiner
Drømmer du om at kunne præsentere et helt klassisk fødselsdagsbord for dine gæster, så kan du roligt lave disse fødselsdagsboller med rosiner.
Af
Af: af Redaktion

Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
1 t og 45 min
14 stk
Klassiske fødselsdagsboller
75 g smør
1 dl mælk
1½ dl vand
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
450-500 g kraftigt hvedemel
Evt. 50 g rosiner
Æg til pensling
Fremgangsmåde
Hvis du kommer rosiner i bollerne, så gem dem lidt inde i bollerne, så de ikke bliver tørre og branker i ovnen.
- Smelt smørret og bland det med mælk og vand.
- Smuldr gæren og rør den ud i væsken.
- Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melet.
- Tilsæt mere mel under æltningen og fortsæt, til dejen er blank og sej.
- Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse ca. 1½ time.
- Ælt dejen let igennem og form den til en pølse. Skær den i 12- 14 stykker og tril dem til boller. Efterhæv ca. 30 min. på pladen.
- Pensl med æg og bag bollerne på midterrillen ved 225° 12-14 min.

Dessert & Kage
Sønderjysk rugbrødslagkage med hindbærmarmelade og flødeskum

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær
Annonce








