Opskrifter

Mormorbrød

Søndag, 9. oktober 2011af Redaktion
Mormorbrød skåret i tykke skiver med smør og ost eller marmelade smager af barndom. Det holder sig frisk i flere dage og er også supergodt til ristning

1½ dl mælk
1 dl vand
25 g gær
1 æg
1½ tsk. salt
½ spsk. sukker
Ca. 600 g hvedemel
30 g blødt smør

Pensling
Sammenpisket æg el. fløde

Lun mælken og bland den med vandet. Smuldr gæren og rør den ud i væsken. Tilsæt æg, salt, sukker og mel og bland det.
Ælt smørret ind i dejen og ælt, til den slipper skålen. Hæver lunt tildækket 1 time. Læg dejen på et meldrysset bord og tryk den fladere uden at ælte. Fold hver af de lange sider ind mod midten, så de lapper over hinanden, og fold enderne ind.
Tryk en fordybning med håndkanten på langs og fold brødet over på langs. Vend brødet og læg det på plade med bagepapir. Lad det hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse. Rids brødet og pensl med æg eller fløde (madlavningsfløde er godt til pensling, fordi den hænger ved). Bag brødet på nederste rille ca. 20 min. ved 200° og køl det af på bagerist.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET

Gør madlavningen lidt lettere med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Fås for 99 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Æltefrit grydebrød med sprød skorpe
Familiebrød
Appelsin-ingefær marmelade

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop