(Ca. 10 brød)
Det skal du bruge til små brød med nødder:
4 dl vand
2 tsk. gær, ca. 10 g
Ca. 5-6 dl hvedemel
Ca. 4 dl rugmel
1 dl ristede, grofthakkede hasselnødder
1½ tsk. salt
1 spsk. flydende honning
Pynt: Havregryn/solsikkefrø og mel
Prøv også: Små brød til madpakken
Sådan laver du de små brød
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Rør godt, du behøver ikke ælte.
Dæk skålen med film og stil den i køleskabet natten over.
Læg dejen på et meldrysset bord og træk den ud til en plade på ca. 5 x 40 cm.
Pensl den med vand og drys frø og mel over.
Sæt ovnen på ca. 275º, sæt en plade ind.
Lad dejen hæve, mens ovnen bliver varm.
Del dejen i 10 stk. og læg dem på den varme bageplade.
Bag dem midt i ovnen i 13-15 min.
Lad dem køle af på en rist.
Prøv også: Hjemmelavet hvidløgsbrød