(4 pers.)
Det skal du bruge til citrontærter med jordbær:
4 æggeblommer
100 g sukker
1 spsk. revet citronskal
3⁄4 dl citronsaft
75 g smør
Bund:
160 g smør
150 g havrekiks
50 g mandelflager
250 g mascarpone
200 g jordbær
1 spsk. pistacienødder
Sådan laver du citrontærterne
Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og -saft sammen i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring.
Lad blandingen småkoge i 20 min. under omrøring, til den tykner og tag den af varmen.
Skær smørret ud i mindre tern, rør dem i en ad gangen og stil cremen på køl natten over.
Smelt smørret, knus kiksene og bland smør, kiks og mandelflager sammen.
Pres blandingen godt sammen i 4 portionsspringforme eller en springform på 20 cm i diameter, så bund og 2 cm op ad siderne er dækket.
Stil dem koldt i et par timer.
Pisk mascarponen og vend forsigtigt citroncremen i.
Kom blandingen over tærtebunden, pynt med skyllede bær og hakkede pistacienødder.
Prøv også: Gulerodkage med abrikoser og rosiner
Find flere skønne desserttærter i galleriet nedenunder
Skønne desserttærter














Kaneltærter med citruscreme
Lækre tærter af butterdej - der bliver seks små tærter
Se opskriften her...
7 / 21


Pæretærte med mandellåg
En herlig tærte, der serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum
Se opskriften her...
8 / 21


















Annas æbletærte
Det søde med det sure – blandingen af æbler og toscaglasuren giver en utrolig lækker smag
Se opskriften her...
17 / 21






Banantærte
Tærten her skal helst laves i en metalform, for at siruppen karamelliserer rigtigt, men den kan også laves i en silikoneform, så skal kagen blot et par min. under grillen efter den er bagt
Se opskriften her...
20 / 21