Opskrifter

Ferskenparfait med jordbær

Søndag, 14. juni 2009af Redaktion
(6 pers.)3 modne ferskner el. nektariner4 pasteuriserede æggeblommer50 g flormelis 2½ dl piskeflødeRevet skal af ½ usprøjtet citron2 spsk. fersken- el

(6 pers.)

3 modne ferskner el. nektariner
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis
2½ dl piskefløde
Revet skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk. fersken- el. citruslikør (kan evt. udelades)

Tilbehør
500 g jordbær
2 spsk. flormelis


Skræl fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker. Kør dem til pure i blender og gem 1/3 til pynt. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk ferskenpureen i. Pisk fløden stiv og bland den i æggene sammen med citronskal og likør. Frys isen mindst 5-6 timer.
Skyl og nip jordbærrene, skær dem i skiver eller halve og drys dem med flormelis. Lad dem stå en times tid, til de safter. Klip kopperne op og tag isen ud på tallerkener. Server med jordbær og ferskensauce.

Dessertopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Klik her, for at se flere desserter med jordbær og rabarber...

Prøv også...
Jordbærsalat med avocado
Cremebrûléetærte med jordbær