Tid til rabarber: Rabarbersuppe med sprøde nøddekager
(4 pers.)
Ingredienser
4 dl vand
80 g sukker
1 vaniljestang
10 rabarberstænger
1 dl hvidvin
20 g sukker
½ l vaniljeis el. flødeskum
Småkager:
50 g smeltet smør
50 g sukker
Kornene af ¼ vaniljestang
1 æg
25 g hvedemel
25 g finhakkede mandler
Fremgangsmåde til rabarbersuppe med sprøde nøddekager
Bring vandet i kog med sukker, vaniljestang og – korn og halvdelen af rabarberne skåret i mindre stykker. Kog i 5 min. og lad det trække i 20 min. Si det og pres saften ud af rabarberne i en sigte, så der ikke kommer trævler i suppen. Skær de resterende rabarber i små strimler eller stykker. Kom hvidvin i suppen og køl den helt ned. Vend de snittede rabarber med 20 g sukker.
Bland alle ingredienser til småkagerne og smør dem i små cirkler på bagepapir og bag dem ved 175º i 8-10 min., til de er gyldne. Afkøl dem på bagerist.
Anret suppen med rabarberstykker og en kugle vaniljeis. Servér med småkagerne.