Klassisk radiokage med mørk chokolade og vaniljekiks
Her får du opskriften på tresserkagen, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer.
 Af 
af Anne Skovgaard-Petersen 

Denne klassiske radiokage fra 60'erne smager helt fantastisk med mørk chokolade og vaniljekiks.
Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
2 t
Radiokage
300 g mørk chokolade 70%   
50 g smør
2 spsk. sirup
150 g vaniljekiks
Fremgangsmåde
OBS: Kagen skal stå på køl en rum timer, før at den er fast og kan tages ud og skæres i skiver.
- Beklæd en bageform på ca. 1 l med bagepapir.
 - Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem i en gryde sammen med smør og sirup.
 - Smelt ved svag varme og under let omrøring.
 - Hæld blandingen i formen.
 - Knus kiksene med hænderne og tryk dem ned i chokoladeblandingen.
 - Sæt kagen koldt, til den er stivnet.
 - Vend den ud og skær den i tykke skiver.
 

Dessert & Kage
Kiksekage med tranebær, limeskal og hvid chokolade

Dessert & Kage
Kiksekage med hjemmebagte kiks og kondenseret mælk
Annonce








