Klassisk radiokage med mørk chokolade og vaniljekiks

Her får du opskriften på tresserkagen, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Klassisk radiokage med mørk chokolade og vaniljekiks
2 t
Radiokage
300 g mørk chokolade 70%
50 g smør
2 spsk. sirup
150 g vaniljekiks

Fremgangsmåde

OBS: Kagen skal stå på køl en rum timer, før at den er fast og kan tages ud og skæres i skiver.

  1. Beklæd en bageform på ca. 1 l med bagepapir.
  2. Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem i en gryde sammen med smør og sirup.
  3. Smelt ved svag varme og under let omrøring.
  4. Hæld blandingen i formen.
  5. Knus kiksene med hænderne og tryk dem ned i chokoladeblandingen.
  6. Sæt kagen koldt, til den er stivnet.
  7. Vend den ud og skær den i tykke skiver.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.