Opskrifter

Rødgrød med fløde

Onsdag, 13. juni 2012af Redaktion
En rigtig favorit fra mormorkøkkenet!

(4 pers.)
30 min.

400 g jordbær
250 g rabarber
200 g andre bær, f.eks. hindbær
Ca. 2 dl vand, justeres i forhold til frugterne
200 g sukker
Ca. 40 g kartoffelmel

Tilbehør
Piskefløde og mandelsplitter

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Rens og nip bærrene, skær rabarberne i mindre stykker. Kom al frugten og et par dl vand i en gryde og bring det i kog under låg. Lad det småkoge i nogle minutter, til rabarberne er møre. Passér det hele gennem en sigte. Hvis du vil have hele frugtstykker i, skal du ikke passére det hele. Kom saften tilbage i gryden og bring den i kog med sukkeret i 5 min. Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel med koldt vand og rør det i grøden. Hvis det ikke jævner, kan grøden varmes forsigtig op igen, men den må ikke koge, så bliver den lang. Server med fløde og tørristede mandelsplitter.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

SØD SERVERING

Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Citronfromage
Gammeldags æblekage
Karamelrand







Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop