Opskrifter

Cremet gulerodssuppe

Tirsdag, 3. marts 2009af Redaktion
(4 pers.)30 min.1 kg gulerødder1 løg½ l grønsagssuppe6 kardemommebælge1 dl piskefløde75 g smørLidt grønt til pyntTilbehørGroft brød og dernæst salat

(4 pers.)
30 min.

1 kg gulerødder
1 løg
½ l grønsagssuppe
6 kardemommebælge
1 dl piskefløde
75 g smør
Lidt grønt til pynt


Tilbehør
Groft brød og dernæst salat og ost til at afrunde måltidet

Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Kog dem i suppen med porren, der også renses. Når det er mørt, blendes det hele, og
det passeres gennem en sigte for at være helt jævnt. Koges igennem med let knuste kardemommer, der sies fra igen efter 5 min.
Pisk fløde i og slut med at stavblende smør i små klatter, for så skummer suppen flot.
Pynt med lidt grønt og giv brød til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Kold grønærtesuppe
Agurkerelish
Marinerede gulerødder