Opskrifter

Hjemmebagte ostekiks

Lørdag, 12. maj 2018af Christine Bille. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Haps - noget meget bedre end en kiks med ost findes vist ikke. Det skulle da lige være en hjemmebagt én af slagsen! Disse ostekiks er med frø, kerner, yoghurt og bedst af alt - ost.

Ingredienser til hjemmebagte ostekiks:

(Ca. 50 stk.)

100 g fuldkornshvedemel
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
1 tsk. fint salt
2 tsk. tørret timian
½ tsk. groftkværnet sort peber
1 tsk. hjortetaksalt
50 g koldt smør
225 g stærk danbo
2 spsk. yoghurt
2 spsk. kommen
3 spsk. birkes

Prøv også: Hjemmebagte ostekiks med kun 4 ingredienser

Fremgangsmåde:

Bland mel med solsikkekerner, hørfrø, salt, timian, peber og hjortetaksalt.
Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
Riv osten og bland den i melblandingen.
Tilsæt yoghurt og ælt dejen sammen.
Rul dejen til en stang på ca. 3-4 cm i diameter.
Bland kommen og birkes på et stykke bagepapir og tril stangen i blandingen. Rul derefter stangen ind i bagepapiret og læg den på køl i 2 timer.
Skær dejen i 2-3 mm tykke skiver og læg dem på plader med bagepapir.
Bag dem ved 180° i ca. 10 min., til de er sprøde og brune.
Træk bagepapiret med kiksene af pladerne og lad dem køle af på køkkenbordet. Opbevar kiksene i en kagedåse.
Servér kiksene, som de er, til et glas øl, vin eller vermouth. Eller servér dem med smør, ost og marmelade til en kop te eller kaffe.

Se også: Hjemmebagt knækbrød