Opskrifter

Kartofler med laks i syrnet fløde

Mandag, 14. maj 2012af Redaktion
En dejlig ret med nye kartofler

(2 pers.)

250 g nye kartofler
2 spsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
1½ dl piskefløde
150 g varmrøget laks
2 spsk. finthakket rødløg

Skrub kartoflerne og skær dem i tern. Varm olie og citronsaft op på en pande. Rist kartoflerne ved jævn varme, uden at de tager farve i 5-6 min. Tilsæt salt og vend det rundt. Hæld piskefløde ved og lad den koge sammen med kartoflerne, til de lige netop er møre. Del laksen i mindre stykker. Hæld kartoflerne i to små skåle og pynt med laks.

Tip: De små, nye kartofler er billigt og sundt pålæg med masser af purløg eller kinaløg, der ligner kraftige, flade purløg og har hvidløgssmag.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Årets første kartofler...


Ovnkartofler
med citron og
havens urter

Kartofler med
laks i syrnet
fløde

Kartoffelmash
med mandler

Kartofler i fransk
pesto





Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop