Kartofler med laks i syrnet fløde
(2 pers.)
250 g nye kartofler
2 spsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
1½ dl piskefløde
150 g varmrøget laks
2 spsk. finthakket rødløg
Skrub kartoflerne og skær dem i tern. Varm olie og citronsaft op på en pande. Rist kartoflerne ved jævn varme, uden at de tager farve i 5-6 min. Tilsæt salt og vend det rundt. Hæld piskefløde ved og lad den koge sammen med kartoflerne, til de lige netop er møre. Del laksen i mindre stykker. Hæld kartoflerne i to små skåle og pynt med laks.
Tip: De små, nye kartofler er billigt og sundt pålæg med masser af purløg eller kinaløg, der ligner kraftige, flade purløg og har hvidløgssmag.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Årets første kartofler...
Ovnkartofler
med citron og
havens urter
Kartofler med
laks i syrnet
fløde
Kartoffelmash
med mandler
Kartofler i fransk
pesto
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)