Opskrifter

Kold mandelsuppe

Mandag, 13. juli 2009af Redaktion
Suppen laves traditionelt i Andalusien, når mandlerne er nyhøstede, men da vi kun meget sjældent kan købe friske mandler i Danmark, ændrer vi lidt på mandlerne og rister dem, så smagen tydeligere kommer frem.

(4 pers.)

2 skiver frisk franskbrød
¾ l kold lys bouillon
125 g mandler
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
1½ spsk. sherry- el. æbleeddike
1 knsp. safran
Salt, peber


Tilbehør
Druer uden sten
10 g smør
Ristede mandelflager



Smuldr brødet og læg det i en skål med 1½ dl bouillon. Skold og smut mandlerne. Rist dem ganske let gyldne på en tør pande og køl dem af. Hak mandler og hvidløg i foodprocessor og tilsæt det udblødte brød. Hæld olien i lidt ad gangen. Tilsæt sherryeddike, safran og til sidst resten af bouillonen. Smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskab 2-3 timer. Server den med ristede mandelflager, ristede halverede druer og godt brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere kolde supper...
Kold agurke-porresuppe og portionsbrød
Sommertomatsuppe med Melbatoast
Kold grønærtesuppe