Opskrifter

Påskesild

Torsdag, 10. april 2014af Redaktion
Karrysild, madeirasild og røget sildesalat. Til en helt klassisk påskefrokost skal der naturligvis sild på bordet

Ingredienser til karrysild

100 g god mayonnaise
½ dl piskefløde
1 tsk. rød karrypasta
½ tsk. karry
½ tsk. sukker
½ tsk. salt
1 knsp. peber
½ æble
1 skalotteløg
4-5 cornichoner
8 marinerede sildefiléter

Fremgangsmåde til karrysild

Rør mayonnaise og fløde med karrypasta og smag til med karry, sukker, salt og peber. Hak æble, løg og cornichoner fint og vend dem i karrydressingen. Skær sildene i mindre stykker, vend dem i karrydressingen og lad dem trække i mindst et par timer.




Ingredienser til madeirasild

2 spsk. tomatpuré
4 spsk. olie
2 spsk. hvid balsamicoeddike
3 spsk. sukker
½ dl madeira
1 knsp. peber
2 laurbærblade
2 skalotteløg
5 ikke for store sild i lage (købesild)
Dild
Rugbrød

Fremgangsmåde til madeirasild

Rør tomatpuréen med olie, eddike, sukker, madeira, peber og laurbærblade. Hak skalotteløgene fint og vend dem i marinaden. Skær sildene i mindre stykker, vend dem i marinaden og lad dem trække på køl i mindst to døgn. Servér sildene på et stykke groft rugbrød med masser af klippet dild.



Ingredienser til røget sildesalat

1 dl syrnet fløde
2 spsk. mayonnaise
60 g rød kaviar
1 bdt. purløg
1 røget sild
50 g kogte kartofler
6-8 radiser
½ rødløg
1 hårdkogt æg
Rugbrød

Pynt
4 radiser
Friske ærteskud


Fremgangsmåde til røget sildesalat

Rør fløden med mayonnaise, kaviar og klippet purløg. Befri silden for skind og ben og del kødet i mundrette stykker. Skær kartofler, radiser og rødløg i fine tern, hak ægget og bland det i dressingen. Vend forsigtigt silden i salaten og anret på et stykke groft rugbrød med radiser og ærteskud.


Tip: Det ser sødt ud at servere rugbrødet udstukket i figurer. Brug en kageudstikker i den ønskede form.


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Æggesalat
Gravet laksetatar


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop