Varmrøget ørred med æg og citron

Lækkerier til weekendens frokostbord
Af
af Redaktion

(4 pers.)

250 g varmrøget ørred
2 hårdkogte æg
2 tsk. kapers
3 spsk. snittet forårsløg el. purløg

Citrondressing
½ økologisk citron
3 spsk. god kraftig olivenolie
Salt og peber

Pynt
Salat og/eller dild

FORLÆNGER HOLDBARHEDEN

I årtusinder har vi konserveret vores fisk ved saltning og rygning, der hæmmer mikroorganismer og giver længere holdbarhed.
Først langt senere blev den røgede smag en vigtig faktor, og man begyndte at værdsætte forskellige former for rygning og valgte forskellige træsorter.

Hak æggene og bland dem med kapers og forårsløg. Riv citronskallen og bland med citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber. Del ørreden i mindre stykker og anret dem portionsvis med salat, æg, kapers, forårsløg og tomat. Dryp dressingen over og pynt med dild. Server med ristet rugbrød eller flute.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Russiske sild med rødbedeæg
Tysk kartoffelsalat
Lun kyllingeleverpostej

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.