Hakkebøf med frisk gulerodssalat og selleri

Den friske gulerodssalat med selleri er et alternativ til de ellers klassiske stegte kartofler. Du kan dog stadig spæde til med kartofler, hvis ønsket.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Hakkebøf med frisk gulerodssalat og selleri
20 min
2 personer
Hakkebøf med gulerodssalat
400 g hakket oksekød
Salt og peber
3 gulerødder (ca. 300 g)
4 stænger bladselleri
2 skiver daggammelt brød
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
½ fed hvidløg
Evt. lidt hakket persille eller dild

Fremgangsmåde

  1. Skær brødet i store tern, vend dem med eddike og rist dem i ovnen ved 200° i 10 min., til de er let gyldne.
  2. Form 2 bøffer af det hakkede oksekød, drys med salt og peber og steg på grillpande ca. 6-8 min. på hver side.
  3. Mens bøfferne steger, skræller du gulerødder og ordner selleri.
  4. Skær dem i mindre, men dog grove, stykker og vend dem i salt, peber og olivenolie samt de nyristede brødtern.
  5. Drys med hakkede krydderurter og server med hakkebøf.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.