Opskrifter

Laks med avocadosalat

Mandag, 13. februar 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Laks er fyldt med gode omega 3-fedtsyrer og smager tilmed skønt. I denne opskriften skal laksen i ovnen i 15 og mens du venter, kan du lave den nemme avocadosalat. Sund og lækker hverdagsmad behøver nemlig ikke være besværligt.
(4 pers.)

Det skal du bruge til laks og avocadosalat:

4 laksekoteletter 1 ræddike el. 1 bdt. radiser 1 rødløg 3 avocadoer 2 spsk. olivenolie 2 spsk. citronsaft 1 lille bakke karse Salt og peber Tilbehør: 800 g små kartofler 2 spsk. olivenolie Salt Prøv også: Laks med lynghonning og gule ris

Sådan laver du laks og avocadosalat

Vask kartoflerne og vend dem i olie på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200° i 25-30 min. Drys dem med salt. Læg derpå laksen i et smurt ovnfast fad og bag den ved 200° i 15 min. Skur ræddiken grundigt og skær den i små tern. Hak løget. Skær avocadoerne i små tern. Vend ræddike-, løg- og avocadotern med olie, citronsaft og klippet karse. Smag til med salt og peber. Fordel grøntsagerne over den færdigbagte laks. Prøv også: Luksus chokoladekage