Opskrifter

Laksesalat med sprøde blade

Fredag, 29. august 2008af Redaktion
(6 pers.)100 g friséesalat100 g feldsalat eller vild brøndkarse400-500 g laksefiletLidt olie,salt og peber12 papirtynde skiver italiensk bacon

(6 pers.)

100 g friséesalat
100 g feldsalat eller vild brøndkarse
400-500 g laksefilet
Lidt olie,
salt og peber
12 papirtynde skiver italiensk bacon (pancetta) eller parmaskinke
1 bdt. purløg


Dressing:
1½ spsk. mild hvidvinseddike
2 spsk. valnøddeolie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber


Pisk dressing sammen. Skyl og afdryp salaterne og pluk dem i mindre stykker. Hvis dette gøres i meget god tid, skal salaterne i lufttætte bokse eller poser og i køleskabet. Laksen pensles med olie, salt og peber, stilles under en forvarmet grill og steges i 8 min., til den er netop gennemstegt. Bacon el. skinke grilles 2-3 min., til det ser sprødt ud. Kan også gøres i god tid og serveres koldt eller lunt, hvis du har tiden til det. Bryd fisken i flager, bland salater med dressing og læg på tallerkner og fordel fisken og skinken over. Drys med hakket purløg og server med brød og et glas rosévin fra Rousillon.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen