Bagt laksesteak med hjemmelavet crust på krydderurter

Laksesteak bagt i ovnen er en sikker vinder - men denne version giver fisken et ekstra pift med en hjemmelavet crust ovenpå med krydderurter og ost.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Bagt laksesteak med hjemmelavet crust på krydderurter
35 min
4 personer
Laksesteak med crust
100 g daggammelt brød
Lidt dild og/eller persille
25 g smør
Revet skal af ½, usprøjtet citron
Evt. ½ fed hvidløg
25 g fintrevet parmesan
4 laksefileter (ca. 175 g stykket)
Tilbehør
Broccolibuketter og kartofler

Fremgangsmåde

  1. Blend brødet og bland med hakkede krydderurter, citronskal og finthakkede hvidløg, ost og smør.
  2. Læg laksestykkerne i et ovnfast fad og pres smørmassen ned som top på fisken.
  3. Kog kartoflerne i letsaltet vand og sæt fisken i ovnen ved 190° i 15-20 min.
  4. Damp broccolibuketterne 2 min. i ganske lidt saltet vand.
  5. Server den ovnbagte fisk med broccoli og kartofler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.