Opskrifter

Spansk tortilla

Onsdag, 12. juni 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Den spanske tortilla er i virkeligheden en æggekage med kartofler, men selvom navnet snyder, gør smagen det bestemt ikke!

Ingredienser til spansk tortilla:

(2 pers.)

4 æg
1 dl mælk
½ tsk. salt
1 knivspids peber
100 g tørret chorizo
2 forårsløg
250 g kartofler, kogte
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
til stegning
125 g grønne asparges
3 stilke frisk timian
50 g manchego

Prøv også: Baked beans med tortillalåg

Fremgangsmåde:

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
Skær chorizoen i små tern.
Snit forårsløgene fint og skær kartoflerne i skiver.
Rist chorizo, forårsløg og hvidløg i smørret ved god varme, til de er gyldne.
Tilsæt kartofler, asparges i mindre stykker og timian, dæmp varmen og hæld æggemassen over.
Læg manchegoskiver over, når æggemassen netop har sat sig, giv den yderligere et par min. og servér med en god blandet salat.

Se også: Forårsruller med kylling