Gazpacho på peberfrugt og tomat med skaldyrstoast

Denne dejlige, kolde suppe kommer fra det spanske køkken, og den er i dette tilfælde lavet på peberfrugt og tomat. Suppen her serveres sammen med en skaldyrstoast.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Gazpacho på peberfrugt og tomat med skaldyrstoast
15 min
4 personer
Gazpacho
1 rød peberfrugt
5 store, modne, flåede tomater (el. en dåse)
3 fed hvidløg
1 skive franskbrød
1 syltet agurk
6 spsk. olivenolie
1 spsk. vineddike (balsamico, evt. i lys udgave)
5 dl isvand
Skaldyrstoast
4 små skiver ristet brød
150 g rejer
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket purløg
50 g revet manchego (fåreost)

Fremgangsmåde

  1. Skræl peberfrugten og tag kernerne ud.
  2. Kom peberfrugt, tomater med væde, hvidløg, afskorpet brød, agurk og lidt olie i en blender og lav en pureret suppe.
  3. Si det evt. og pisk så med vand, eddike og olie. Servér iskoldt.
  4. Sauter hakket hvidløg i olie ved lav varme. Sluk.
  5. Vend rejer og purløg i, og når det er koldt, så også ost.
  6. Kom på ristet brød og gratiner i ovnen ved 225° i 5 min.
  7. Servér straks til den kolde suppe.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.