Landlig og cremet chokoladebudding med mørk chokoladesovs
Denne opskrift er på en god, gammeldags chokoladedessert! Denne chokoladebudding er til 6 personer, og så tager den ingen tid at lave. Velbekomme!
Af
af Helle Brønnum Carlsen

2 t
6 personer
Chokoladebudding
100 g usaltet smør
75 g mørk farin
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g kakao
1¼ dl mælk
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
Chokoladesovs
100 g usaltet smør
50 g mørk farin
100 g mørk chokolade
2 spsk. mælk
Fremgangsmåde
- Smelt ingredienserne til chokoladesovsen over vandbad og rør den glat.
- Smør en form med smør og hæld 8 spsk. af chokoladesovsen i bunden af formen.
- Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocesser og blend ensartet uden at overblende.
- Kom dejen over sovsen i formen. Læg et tilklippet lag bagepapir over og dæk øverst med alufolie. Sæt den over vandbad i en stor gryde (hvor formen er nede i gryden), og hvor der er låg til. Vandet skal være kogende fra start og ca. halvt op om formen.
- Nu skal desserten simre i 1½ time, mens du tjekker, at vandet ikke forsvinder.
- Lad den hvile, til den er lun, og vend den ud i et dybt fad.
- Hæld resten af soven over.
- Serveres evt. med flødeskum.

Dessert & Kage
Saftig chokoladekage med hindbærmousse og guldstøv

Dessert & Kage