Opskrift på en lækker quiche med løg, fennikel og bacon

Denne lækre tærte med løg, fennikel og bacon er perfekt som aftensmad i en travl hverdag, hvor det gerne må være nemt og lækkert.
Af
Camilla Biesbjerg. Foto: Columbus Leth
Quiche med løg, bacon og fennikel opskrift
Annonce
50 min
4 personer
Ingredienser:
1 pakke fersk tærtedej
150 g bacon
2 løg
1 fennikel
3 stilke frisk timian
Salt og peber
80 g revet mozzarella
4 æg
2 dl piskefløde
1 tærteform, Ø 24 cm
Tilbehør:
125 g blandet grøn salat
3 spsk. olivenolie
1 spsk. eddike (f.eks. æble-eddike)
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. flydende honning
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen.
  3. Skær bacon i tern, og steg den på en varm pande i 2-3 minutter, til den begynder at tage lidt farve.
  4. Skær løg og fennikel i tynde skiver.
  5. Kom løg, fennikel og timian på panden sammen med bacon, og steg videre i 5 minutter.
  6. Krydder let med salt og peber, og fordel fyldet i tærten sammen med revet mozzarella.
  7. Pisk æg og fløde sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
  8. Hæld æggemassen over fyldet i tærten.
  9. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er fast, og tærten er gylden på toppen.

Tilbehør:

  1. Pisk dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
  2. Vend den med salaten, og servér til tærten.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.