Krydret pærechutney

Du kan bl.a. bruge chutneyen til kød og fjerkræ
Af
af Redaktion

400 g modne pærer
1 syrligt aromatisk æble
1 løg
150 g sukker
1½ dl æblecider-eddike
1-2 spsk. friskrevet ingefær
Revet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
½ tsk. knust sezhuan-peber

Skræl pærer og æble og skær frugten i mindre stykker. Pil og hak løget. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog chutneyen under låg, til den har konsistens som marmelade. Hæld den på skoldede glas og stil dem koldt eller tilsæt konserveringsmiddel.
Tip: Hvis pærerne ikke vil koge ud, kan man lige give chutneyen en tur med blenderstav.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

FINE PORCELÆNSKRUS

Søde, røde porcelænskrus fra Falby med hvide prikker. Krusene kan købes for 25 kr. pr. stk. i Familie Journals Shop (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Tomatchutney
Blommechutney
Svinekotelet med æble-chutney og kartofler



Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.