Grovbrød hævet i kurv

Bag et lækkert grovbrød med sigtemel, rugflager og fuldkornshvedemel
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Nemt grovbrød med masser af frø og kerner

Opskrift på grovbrød hævet i kurv

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
2 tsk. flydende honning
75 g rugflager
25 g fuldkornshvedemel
275 g sigtemel

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til brødet

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning, rugflager og fuldkornshvedemel. Rør sigtemelet i, ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 45 min. Slå dejen ned og tril den til en aflang pølse. Læg dejen i en 24 cm, aflang meldrysset hævekurv og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Vend forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag brødet ved 200° i 30 min.

TIP: Når brødet lyder hult, når du banker på det, er det færdigbagt.

Bag lækre chokoladekager

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.