Hjemmebag: Sundere julegodter
Gulerodskage
8 pers.
- 2 æg
- 1 dl smagsneutral olie
- 2 modne bananer
- 250 g frisk ananas
- 4 store dadler
- 1 tsk. vaniljepulver
- 125 g hvedemel + lidt til formen
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. kanel
- ¼ tsk. stødt muskatnød
- 1 knsp. stødt nellike
- 125 gulerødder
- Lidt smør til formen
Creme og pynt:
- 250 g mascarpone
- 1 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 12 valnødder
PRØV OGSÅ: Hjemmebag: 3 sunde og søde kager
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 185°. Beklæd bunden af en springform, Ø 18 cm, med bagepapir. Smør siderne, og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud. Pisk æg og olie sammen. Mos bananerne, og pisk dem med. Blend ananassen groft i en blender, og hæld den over på et rent viskestykke. Pres viskestykket meget stramt over en skål, så overskydende ananas-saft presses ud. Gem 1-2 spsk. af saften til frostingen. Hæld selve ananassen over i skålen med bananmassen.
Skær dadlerne over, pil stenene ud, hak dadlerne meget fint, og vend dem i dejen. Sigt vaniljepulver, mel, natron, bagepulver, salt, kanel, muskat og stødt nellike sammen i en skål. Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser. Bland revne gulerødder i dejen, hæld den i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Creme og pynt: Pisk mascarpone, indtil det er luftigt. Pisk fløde i, 1 spsk. ad gangen, indtil konsistensen er tyk og cremet. Bland vaniljekorn i. Smag til med ananassaft, smør cremen ud over den afkølede gulerodskage, og pynt med valnødder.
PRØV OGSÅ: Det store kagebord: 3 opskrifter
Daddelhapsere
10 stk.
- 25 g pekannødder
- 150 g dadler
- 1 nip salt
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 100 g mørk chokolade, 70 %
Pynt:
- Tørrede, spiselige blomsterblade
PRØV OGSÅ: Hjemmebag: 3 lækre kager med chokolade
Fremgangsmåde:
Hak pekannødderne groft, og rist dem hurtigt på en tør pande, så de bliver sprøde. Lad dem køle helt af. Hæld udstenede dadler, salt og vanilje i en foodprocessor, og blend det godt sammen. Bland de hakkede pekannødder i, og stil daddelmassen i køleskabet i 1 time.
Hak chokoladen groft, og smelt 2/3 af den i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og bland den sidste 1/3 chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Form små, aflange barer af den kolde ”daddelkaramel”, og dyp dem i den smeltede chokolade.
Placér barerne på et stykke bagepapir, og drys med tørrede blomster.
PRØV OGSÅ: Sundere romkugler med banan og dadler
Hindbærkage
9 pers.
Bund:
- 6 store dadler
- 50 g mandelmel
- 150 g cashewnødder
- 30 g kokosolie
- 1½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. salt
- 25 g kakaopulver
- 15 g kakaonibs
Hindbærfyld:
- 300 g cashewnødder
- 1 citron
- 260 g friske hindbær
- 10 g frysetørrede hindbær
- 60 g kokosolie
- ½ banan
- 150 g Coconut cream (f.eks. fra Urtekram)
- 1 tsk. vaniljepulver
Overtræk:
- 100 g mørk chokolade
PRØV OGSÅ: Glutenfrie kager: Snickers-hapsere og svampet chokoladekage
Fremgangsmåde:
Bund: Hæld halverede, udstenede dadler og de resterende ingredienser i en foodprocessor, og blend det hele godt igennem. Beklæd bunden af en form, der måler ca. 18 x 18 cm, med bagepapir, og hæld daddelmassen i. Fordel massen ligeligt i hele formen, og pres den godt sammen. Stil formen i køleskabet.
Hindbærfyld: Udblød cashewnødderne i en skål vand natten over. Pres saften af citronen. Blend alle ingredienser i en blender grundigt i et par minutter, indtil hindbær-massen er let og luftig. Hæld den oven på daddelbunden, og glat overfladen med en paletkniv. Stil formen på køl i mindst 4 timer.
Overtræk: Løft hindbærkagen ud af formen, og skær den i 9 kvadrater. Smelt den mørke chokolade over vandbad, og hæld en smule over hvert stykke. Lad den stivne, og servér.
Tip: Kan du ikke skaffe friske hindbær, så brug hindbær fra frost. Giv bærrene et opkog, og afkøl dem inden brug.