Isvaffel med hindbærsorbet
Opskrift på hjemmelavet hindbærsorbet
6 pers
- 175 g sukker
- ¾ dl vand
- 350 g hindbær
- 50 g mørk chokolade
- 6 isvafler
Fremgangsmåde:
Kog sukker og vand i en gryde, til sukkeret er opløst, og lad sukkerlagen afkøle. Skyl og tør hindbær, og hæld dem i en skål sammen med den afkølede sukkerlage. Blend hindbær og sukkerlage sammen i skålen med en stavblender, og si kernerne fra i en sigte.
Hæld iscremen i en ismaskine, og kør den, indtil den begynder at blive mere fast. Fordel iscremen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren ca. 2 timer, til den er frossen.
Hak chokoladen groft, og smelt den i et glas over vandbad. Dyp hurtigt vaflerne i chokoladen, og lad den størkne. Fyld kugler af hindbærsorbet i isvaflerne, og servér straks.
Tip: Har du ikke en ismaskine, kan du fylde iscremen direkte i en fryseegnet beholder og sætte den i fryseren. Rør i iscremen ca. hver halve time for at undgå iskrystaller.