Opskrifter

Krydrede appelsiner til dessert

Onsdag, 11. februar 2015af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Krydrede appelsiner med ingefær, allehånde og orangelikør er en nem og lækker dessert

Opskrift på krydrede appelsiner

(4 pers.)

4 usprøjtede appelsiner
75 g sukker
2 dl vand
1 tsk. stødt ingefær
4-5 hele allehånde
2-3 spsk. orangelikør

Prøv også...

Chokolade-nøddekage

Såan laver du krydrede appelsiner

Skræl en appelsin tyndt med kartoffelskrælleren og skær den gule skal i tynde strimler. Kog strimlerne 2-3 min i vand, til de er møre, og hæld dem i en sigte. Skær skrællen af alle appelsinerne, også den forskrællede, så den hvide hinde følger med.

Læg appelsiner og strimlet skal i en skål. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og varm det op. Kog sukkerlagen uden låg til en tæt sirup, tilsæt orangelikør, hæld den over appelsinerne og stil det køligt natten over.

Tag appelsinerne op af lagen, skær dem i skiver på tværs, så er de nemmere at spise. Læg skiverne sammen igen og pynt med appelsinskallen. Servér flødeskum til.


Prøv også: Panna cotta
med appelsin og citrussalat