Blød vaniljebudding med mandler og krokant
Vi spiser citronfromage, panna cotta og creme brulée – men budding, som er i samme familie, er gået mere i glemmebogen. Den er dog lige så god og nem at lave.
 Af 
af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger

Hjemmelavet blød budding med vanilje og mandler samt knasende krokant
Foto: Carina Krüger
Annonce
25 min
4 personer
Vaniljebudding med mandler
50 g mandler
1 stang vanilje
7 dl sødmælk
1 dl fløde
3 æggeblommer
5 spsk. majsstivelse 
3 spsk. sukker
Krokant
2 spsk. sukker 
25 g mandler
Fremgangsmåde
OBS: Buddingen skal stå på køl i 3-4 timer, inden den kan serveres.
- Budding Smut og hak mandlerne.
 - Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem sammen med bælgen i en gryde med mælken.
 - Varm det langsomt op til kogepunktet.
 - Pisk fløde, æggeblommer, majsstivelse og sukker i en skål. Hæld mælken i under piskning og hæld det tilbage i gryden.
 - Varm op under piskning, til cremen jævner.
 - Tag vaniljestangen op og tilsæt mandlerne. Hæld buddingen i en skål eller i en skyllet sukkerdrysset form.
 - Buddingen stivner i køleskab på 3-4 timer.
 - Krokant Smelt sukkeret gyldent på en lille pande, tilsæt mandlerne og bland det.
 - Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad sukkeret stivne. Knus krokanten med kagerulle.
 - Servér buddingen med krokant og frysetørrede bær eller syltede bær.
 

Dessert & Kage
Mandelbudding med hjemmelavet blommekompot

Dessert & Kage
Nem kærnemælksfromage med jordbær og knas
Annonce








