Mandel-vaniljebudding
Opskrift på mandel-vaniljebudding
(4 pers.)
50 g mandler
1 stang vanilje
7 dl sødmælk
1 dl fløde
3 æggeblommer
5 spsk. majsstivelse
3 spsk. sukker
Krokant:
2 spsk. sukker
25 g mandler
Fremgangsmåde til budding
Smut og hak mandlerne. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem sammen med bælgen i en gryde med mælken. Varm det langsomt op til kogepunktet.
Pisk fløde, æggeblommer, majsstivelse og sukker i en skål. Hæld mælken i under piskning og hæld det tilbage i gryden. Varm op under piskning, til cremen jævner.
Tag vaniljestangen op og tilsæt mandlerne. Hæld buddingen i en skål eller skyllet sukkerdrysset form. Buddingen stivner i køleskab på 3-4 timer.
Krokant: Smelt sukkeret gyldent på en lille pande, tilsæt mandlerne og bland det. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad sukkeret stivne. Knus krokanten med kagerulle.
Servér buddingen med krokant og frysetørrede bær eller syltede bær.