Ingredienser til panforte
(20 stk.)
3½ dl nødder og mandler
75 g hakket, syltet appelsinskal
75 g hakkede dadler
75 g tørrede, usvovlede abrikoser
50 g mel
½ tsk. kanel
¼ tsk. allehånde
100 g flydende honning
100 g flormelis
Pynt
Flormelis
Fremgangsmåde til panforte
Hak nødder, mandler og frugter meget fint. Gem evt. lidt til at hakke groft og komme i som fyld. Bland mel, kanel og allehånde og rør det i nøddeblandingen. Smelt honning og flormelis i en gryde, til det er lige ved at koge og hæld det over nøddeblandingen. Hæld dejen i en beklædt springform og glat dejen. Bag den ved 150º i 40 min. Tag den ud af formen, lad den afkøle og drys med flormelis.
Find flere opskrifter her...
Cannelés-kager
Fransk julekage