Opskrifter

Semifredo med chokolade og ananassalsa

Lørdag, 4. april 2009af Redaktion
Semifredo stammer fra Italien og betyder groft oversat halvfrosset. Isen skal helst serveres med en konsistens a la softice

(5-6 pers.)

1 pasteuriseret æggehvide
2 pasteuriserede ægge-blommer
1 spsk. sukker
¼ l piskefløde
1 dl nødder
50 g chokolade 70%
100 g marengs

Nougatine
75 g smuttede mandler
75 g sukker


Ananassalsa
½ frisk ananas
1 spsk. honning
½ -1 rød chili efter smag
½ lime
Lidt groftkværnet sort peber


Pisk æggehviden stiv. Pisk æggeblommer og sukker hvide. Pisk fløden til skum. Hak nødder, chokolade og marengs. Bland alle ingredienserne og hæld ismassen i en form. Frys ca. 2 timer. Rist mandlerne til nougatine gyldne på tør pande eller i mikroovn. Smelt sukkeret til brun karamel på en lille pande. Tilsæt mandlerne og bland det hurtigt. Hæld det ud på bagepapir og lad det stivne. Hak nougatinen groft eller fint med en kniv og kom den i et tætsluttende glas.

Ananassalsa
Skræl og halver ananassen. Skær stokken i midten fra og skær ananassen i små tern. Flæk chili og fjern kernerne. Riv limeskallen og pres saften. Bland alle tingene til salsaen.
Kugl semifredoen op i glas eller portionsskåle ca. 15 min. inden serveringen. Kom salsa ved og pynt med nougatine.

Dessertopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Æbletrifli med basilikum
Frossen jordbær-chokolade vacherin
Iskold bærsymfoni