Vaniljeparfait med cognacsyltede bær
(6 pers.)
1 dl vand
150 g sukker
250 g brombær
150 g ribs
1½ dl cognac
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
Kog vand og sukker op, til sukkeret er opløst, og tag gryden af varmen.
Skyl bærrene godt og kom dem ned i den varme sukkerlage. Tilsæt cognacen og kom bær og lage på skoldede glas. Luk glassene og lad dem trække i mindst en uge.
Pisk æggeblommerne luftige med flormelis og kornene fra vaniljestangen. Pisk fløden til skum og vend den i æggesnapsen, kom blandingen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren i mindst 4 timer.
Server parfaiten som kugler med de cognacsyltede bær over.
Madopskrift: Kristina Marckmann
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Trifli med blomme og kokos
Panna cotta med marineret rabarber
Bagt kirsebæris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)