Opskrifter

Cremet vaniljeparfait med cognac-syltede bær

Fredag, 19. august 2011Opdateret 7 timer sidenaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en sød dessert med lidt alkohol. Perfekt at servere til en af sommerens mange festlige øjeblikke. Velbekomme!
4 t
6 personer
Vaniljeparfait med cognacsyltede bær
1 dl vand
150 g sukker
250 g brombær
150 g ribs
1½ dl cognac
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

OBS: De cognacsyltede bær skal stå på glas i mindst en uge, inden du kan servere dem sammen med din parfait.

  1. Kog vand og sukker op, til sukkeret er opløst, og tag gryden af varmen.
  2. Skyl bærrene godt og kom dem ned i den varme sukkerlage. Tilsæt cognacen og kom bær og lage på skoldede glas.
  3. Luk glassene og lad dem trække i mindst en uge.
  4. Pisk æggeblommerne luftige med flormelis og kornene fra vaniljestangen.
  5. Pisk fløden til skum og vend den i æggesnapsen, kom blandingen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren i mindst 4 timer.
  6. Servér parfaiten som kugler med de cognacsyltede bær over.