Opskrifter
Cremet vaniljeparfait med cognac-syltede bær
Fredag, 19. august 2011Opdateret 7 timer sidenaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en sød dessert med lidt alkohol. Perfekt at servere til en af sommerens mange festlige øjeblikke. Velbekomme!

4 t
6 personer
Vaniljeparfait med cognacsyltede bær
1 dl vand
150 g sukker
250 g brombær
150 g ribs
1½ dl cognac
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
OBS: De cognacsyltede bær skal stå på glas i mindst en uge, inden du kan servere dem sammen med din parfait.
- Kog vand og sukker op, til sukkeret er opløst, og tag gryden af varmen.
- Skyl bærrene godt og kom dem ned i den varme sukkerlage. Tilsæt cognacen og kom bær og lage på skoldede glas.
- Luk glassene og lad dem trække i mindst en uge.
- Pisk æggeblommerne luftige med flormelis og kornene fra vaniljestangen.
- Pisk fløden til skum og vend den i æggesnapsen, kom blandingen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren i mindst 4 timer.
- Servér parfaiten som kugler med de cognacsyltede bær over.

Dessert & Kage
Chokoparfait med daim

Dessert & Kage
Ferskenparfait med jordbær