Bouillonkartofler i ovn med grønsager
(2-3 pers.)
1 kg store, nye kartofler
4 små rødløg
1 squash
4 tomater
3 fed hvidløg
Friskkværnet peber
7 dl grønsagsbouillon
Til servering
1 håndfuld persille
½ tsk. chiliflager
1-2 spsk. friskpresset citron- eller limesaft
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Pil rødløgene. Skyl squash og tomater. Skær kartofler, rødløg og squash i ca. 3 mm tynde skiver. Skær tomaterne i ½ cm tykke skiver.
Læg et lag kartoffelskiver i bunden af et ovnfast fad med høje kanter. Læg dem gerne i et pænt, taglagt mønster. Stik squash, rødløg og tomater ind imellem kartoflerne, så grønsagerne er jævnt fordelt. Pil og hak hvidløget fint og drys noget af hvidløget over kartoffelfadet sammen med friskkværnet peber. Læg derefter endnu et lag kartoffelskiver på samme måde, stik grønsager ind imellem dem og drys med hvidløg og peber. Der vil som regel være plads til 3 lag. Hæld bouillon ved, så det øverste kartoffellag er knap dækket. Stil forsigtigt fadet midt i ovnen på en bageplade. Bag retten i ovnen i ca. 45 min. Smag på en af kartoflerne eller prik i dem med en lille, spids kniv for at tjekke, om de er møre. Bag dem 10-15 min. længere, hvis de endnu ikke er møre. Der kan være stor forskel på kartofler.
Servering: Skyl og hak persillen og drys den over retten i ovnfadet sammen med chiliflager. Dryp med citron- eller limesaft og server retten direkte fra fadet.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Find flere opskrifter her...
Kalkunsalat med smag
Fyldte peberfrugter med brune ris og tørret frugt
Citronstegte rodfrugter med løg og oliven
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)