Karrymuslinger
(4 pers.)
1 kg muslinger
3 fed hvidløg
3 skalotteløg
1 gulerod
1 spsk. olivenolie
1½ dl tør hvidvin
1 dl piskefløde
2 spsk. rød karrypasta
Rigelig snittet timian og persille
Børst muslingerne og kasser dem, som ikke lukker sig. Pil og hak hvidløg og skalotteløg fint. Skræl guleroden og skær den i tynde skiver. Varm olien i en gryde og svits muslingerne sammen med hvidløg, skalotteløg og gulerod. Hæld vinen ved. Pisk karrypasta og fløde sammen og hæld det over. Kog muslingerne under låg 3-5 min., til de har åbnet sig. Hak urterne og vend dem rundt i muslingerne. Server med rugbrødsstave, som ristes sprøde i ovnen ved 125° ca. 15 min.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Pasta med muslinger
Muslingesuppe med rosmarin
Moules mariniére