Kvædegelé med chili

Geléen her er ikke blot dekorativ, men giver også vildtet eller oksestegen et lækkert pift
Af
af Redaktion

500 g kvæder
7½ dl vand
400 g sukker til 5 dl saft
1-2 chili
1 tsk. Atamon


Skær kvæderne i både og kog dem, med skræl og kernehus, i vandet i 1 time under låg. Hæld saften til afdrypning gennem et klæde i mindst 4 timer, gerne natten over. Bring saften i kog og tilsæt sukkeret under omrøring. Hak chilierne fint og tilsæt dem sammen med Atamon. Hæld geléen på skoldede glas og læg et rent klæde over. Glassene lukkes dagen efter, når geléen er kold.

Opskrift: Kristina Marckmann


Prøv også...
Kvædemarmelade med vanilje og lime
Syltede kvæder
Nem appelsinmarmelade

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.