Saltede citroner
Et glas med saltede citroner, der kan holde sig et års tid i køleskabet, er godt at have på lager. De kan bruges som tilbehør til stegt fisk og kød i stedet for citronsaft, som krydderi i ris- og pastaretter, grønsagsgryder og supper, ja, faktisk i alt undtagen desserter. Saltet fjerner bitterstofferne, så hele citronen kan spises. Lagen er god i salatdressinger.
4 usprøjtede citroner
100 g groft salt
2 spsk. rørsukker
Kogende vand
1 dl olivenolie
Skyl citronerne og skær dem på langs oppefra og nedefter i kvarte stykker, som stadig skal hænge sammen forneden. Fyld citronerne med halvdelen af saltet og saml dem igen, så de ser hele ud. Kom resten af saltet samt sukker i et skoldet patentglas og læg citronerne ned. Hæld så meget kogende vand over, at citronerne er dækket. Hæld olien over. Luk med tætsluttende låg og vent 3-4 uger. Når citronerne er helt bløde, og det hvide under skallen er blevet klart, er de færdige og kan nemt deles, når de skal bruges.
Tip: Kom et par skiver hvidløg, et par laurbærblade og 2-3 hele nelliker i glasset.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FARVERIGE MUFFINSFORME
Flotte muffinsforme i gul med bølget kant. Brug dem til dine hjemmelavede muffins, en lille forret eller en kugle is. Formene koster 129 kr. for 6 stk, og kan købes her... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Syltede citrusfrugter
Krydderurtesalt, citrussalt og chilisalt
Koriander-citronsild
Find en masse mad- og håndarbejdsopskrifter med syrlige citrusfrugter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)